Правилната хигиена и дезинфекција на медицинските површини и инструменти како клучен фактор за превенција од болнички инфекции се сет на производи кои ги имплементираме кај нашите клиенти во медицинските установи со производи за рачно чистење и дезинфекција на медицински површини, рачно и автоматско чистење на медицински инструменти како и производи за лична хигиена за персоналот и пациенти за миење и дезинфекција на кожа и раце. За таа цел ви нудиме целосни решенија со имплементација од проверени европски производители Dr.Weigert и Maimed од Германија. Ракавици за еднократна употреба прегледни и хируршки, средства за миење на кожа и раце, средства за дезинфекција на раце хигиенска и хируршка, санитетски материјали гази за преврска и инстументи и сетови за еднократна употреба, облека за посетители и персонал за еднократна упореба се дел од производите кои ги импленетираме со реномиран Европски производител и добавувач Maimed од Германија. Исто така изработуваме постелина, оперативен веш, мантили и останати текстилни производи за медицински установи и болници од домашно производство со увозни репроматеријали од реномирани Европски производители.